ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Ваканционни приключения по НП „Отново заедно“

В ПЕРИОДА 01.04-06.04 2022г.   се проведе училище сред природата в хотел „Орфей“ к.к. Пампорово по Националната програма „Отново заедно“. Групата се състоеше от 46 ученици и 4 ръководители-М.Илчева,  Е.Калева,  В.Костадинова,  С.Казакова. Пътуването е организирано от туроператор „Елиятур“ООД.

Лагерът се осъществи по Национална програма „Отново заедно“. Децата имаха възможност да се запознаят с природни и исторически забележителности. Посетиха Соколски манастир, Историческия музей в Смолян, Широка лъка ,Стария Пловдив. С интерес разгледаха Ягодинската пещера. От урока по планинарство децата научиха как да оцеляват в планината, разпъваха палатка, а Въжената разходка повиши адреналина им. Децата плуваха в басейна на хотела всеки ден в определени часове.

Учениците от ОУ „Петко Р.Славейков“ доказаха, че са много талантливи, като се включиха с огромен ентусиазъм в игрите и състезанията от дневната и вечерната анимация. На гала-вечерта се представиха достойно.

Едно от най-вдъхновяващите преживявания беше срещата с истинска народна певица и гайдар от Родопите, който им разказа от какво е направена каба гайдата. Двамата изпяха и изсвириха родопски песни, а децата бяха запленени. Учениците имаха урок по народни танци в съпровод на същите артисти.

Всички деца се прибраха здрави при родителите си на 06.04.2022г.

Участието в Националната програма „Отново заедно“ сплотява децата, те откриват нови приятелства.

Екипът на „Елиятур“ООД създаде отлична организация и положителни емоции, които децата ще запазят.

1 3 4