ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ

Предпразничният 22 май започна с тържествено издигане на националния флаг. 8-метровият пилон и българският трибагреник са изградени и подарени на училището по проект „Гордо знаме, горди българи“ на Ротари клуб Ямбол с президент Захари Захариев. Г-жа Наташа Михалева и г-н Слав Славов – членове на Ротари клуб Ямбол, поздравиха ученици и учители и отправиха пожелание за високи успехи в прослава на училището, държавата и националните символи.

Денят продължи с награждаване на изявени ученици, постигнали високи резултати в общински, областни, регионални, национални и международни олимпиади, състезания и конкурси и връчване на отличията „Ученик на годината“, „Учител на годината“ и „ Служител на годината“.

Призът „Ученик на годината“ получи Александрина Сталева от 7 „б“ клас – отличен ученик, класирала се за областен кръг на три олимпиади, част от отбора първенец в състезание по спелуване на английски думи, активен участник в училищния живот. Наградата връчи г-жа Бицова – директор на училището, като отбеляза, че Александрина е пример и вдъхновение. Тя е едно от Славейковите чада, с което ще се гордеем и в бъдеще.

От номинираните педагогически специалисти за отличието „Учител на годината“ с отличието бе удостоена г-жа Дорина Братанова – главен учител в начален етап на основното образование и класен ръководител на 4 „а“ клас. Г-жа Братанова е един от първите учители в ОУ „П. Р. Славейков“, който започна да прилага модела на преподаване 1 към 1. Резултатите от въведената иновацията не закъсняха. Нейни ученици отлично представят училището в конкурси, национални състезания и олимпиади.

Приз „Служител на годината“ получи г-жа Станимира Тенева – главен счетоводил в училището. Изключителен професионалист с доказана финансова грамотност и дисциплина, водещи до усъвършенстване и реализация на счетоводната политика на училището.

В церемонията за награждаване със своя чар и неповторимост се включиха участниците от групи за занимания по интереси, сформирани по национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Празникът разкри, че ОУ „Петко Рачов Славейков“ е изпълнено с талантливи личности сред учители, ученици и служители, които могат да бъдат отличени, а това е стимул за развитие и постигане на още по-високи резултати във всички сфери на училищния живот.