ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

„Живей здравословно, спортувай активно!“

Европейски ден на спорта в ОУ „П. Р. Славейков“

За поредна година ОУ „П. Р. Славейков“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище под девиза „Живей здравословно, спортувай активно!“ Всички ученици с нетърпение очакваха пускането на традиционните български хора, които много от децата умеят да играят. (Заслуга за това имат ежедневните репетиции на школата ALL STEPS във физкултурния салон на училището.)

Европейският ден на спорта в ОУ „П. Р. Славейков“ тази година поднесе на всички огромна изненада. Той предизвика бурни емоции, защото се оказа, че баскетболният отбор на Ямбол, начело със своя треньор Иван Чолаков, е решил да посети трите най-големи училища в града, сред които – и нашето.

Напливът от желаещи да се снимат с двуметровите звезди бе огромен. Безспорно най-много погледи привлече новото попълнение Августин Окосън, който раздаде щедро автографи. По-късно децата се похвалиха на родителите си, че са видели Майкъл Джордан. Капитанът на отбора Станислав Говедаров произнесе кратка реч, за да мотивира младите хора да спортуват.

Физкултурниците на ОУ „П. Р. Славейков“ бяха подготвили щафетни игри за началния курс, а 5., 6. и 7. клас показаха майсторството си в надиграването с български хороводни ритми. Малките също се заловиха за големите, въодушевени от общия ентусиазъм и чудесното настроение на празника.