ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Национална седмица на четенето в ОУ „П. Р. Славейков“

Специални гости на децата от ОУ „П. Р. Славейков“ в Националната седмица на четенето бяха експертите по култура от читалище „Зора 1945“. Те бяха подготвили откъси от класически български произведения, които прочетоха в по една паралелка от всеки випуск, от първи до седми клас на училището. Читалището е най-близко разположеното до ОУ „П. Р. Славейков“ и провежда редовно своите културни инициативи тук или в своята база, където поддържа клубни форми за обучение в различни видове изкуство.

Всички класове от начална степен на обучение в ОУ „П. Р. Славейков“ се включиха по традиция активно в Националната седмица на четенето. Децата носеха любимите си книги и по едно междучасие всеки ден отделяха специално за четене. Някои от учениците моделираха кориците или съдържанието на своите предпочитани приказки и герои. Други подариха лични книги за малките библиотеки по лавиците на всеки клас. Надеждата на преподавателите е с помощта на родителите децата да обикнат четенето и да го възприемат като приятен начин за прекарване на свободното време, при който се опознават и посещават нови, непознати светове.

В „Седмицата на четенето“  II „б“ клас с класен ръководител Таня Георгиева стана част от инициативата да се популяризира четенето сред учениците. Всяко дете представи своята любима книга и сподели част от нея с останалите. А някои от децата успяха да предадат емоцията от прочетеното в рисунки. Пожелаха да си разменят книжки. В състезанието „Най-добър четец“ на 3б клас от 17 състезателя се откроиха трима: Елица, Натали, Божидар.