ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

На среща с Доброто…

В дните 29 и 30 май 2023 година, учениците от  2”а” и 2”б” класове на ОУ” Петко Рачов Славейков”, с класните си ръководители г-жа Таня Костова и г-жа Таня Георгиева,  посетиха РДПБЗН –Ямбол (Пожарната служба в града).

     На прага на предстоящата дълга лятна ваканция инспектор Пеньо Йорданов изнесе на второкласниците интересна и полезна беседа свързана с опасностите, които се крият понякога в игрите. Извън интересните часове на класа по учебния план, децата получиха ценни съвети за поведението, което трябва да следват при евентуална заплаха от пожар. Учениците задаваха въпроси, на които получиха очакваните отговори.

      Срещата с пожарникарите беше приятна, емоционална и изпълнена с динамика. Огнеборците, които бяха на смяна, както винаги бяха много внимателни, посрещнаха ни с готовност и търпеливо обясняваха на учениците всичко, което ги вълнуваше. Децата се докоснаха до специалното облекло на пожарникарите, разгледаха пожарната кола отвътре, качиха се на пожарникарската стълба и дори пробваха как се пускат маркучите с вода.

      Учениците благодариха за отделеното време и обещаха да спазват всички добри съвети, които получиха от своите приятели – пожарникарите. А огнеборците още веднъж показаха на децата, че освен смелост, всеки от тях има голямо и добро сърце…