ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Нова възможност за обучение

На 04.12.2021г. се проведе обучение на 6 човека от учителския колектив на ОУ“П.Р.Славейков“ за въвеждането на LEGO в образованието. Училището закупи 12 комплекта SPIKE ™ Prime, които са предназначени за ученици от 5 до 7 клас.

Водещ на обучението беше Джейми Лорънс от Център за творческо обучение.

SPIKE ™ Prime е най-новият член на LEGO® Education за STEAM обучение. SPIKE ™ Prime дава платформа за изява за всички нива, от елементарни проекти до неограничени възможности за програмиране. Насърчава учениците да развиват умения на 21 век като критично мислене, анализ на данни и решаване на проблеми от реалния свят. Комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M).

Съсредоточено около програмируем мултипортов хъб, това решение обединява LEGO® строителни елементи, Scratch програмиране и STEAM обучение, за да помогне на учениците от всички нива на образованието да изградят увереност и умения за критично мислене. Въз основа на придобития опит, повечето уроци, провеждани със SPIKE ™ Prime, могат да бъдат изпълнени в рамките на 45 минути, включвайки сглобяване и програмиране. SPIKE ™ Prime подпомага учениците независимо от тяхното ниво на подготовка за критично мислене, креативно мислене, сътрудничество и решаване на проблеми.

1 2 3