ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Откриване на новата 2016/2017 учебна година!

Днес 15.09.2016г., кметът на гр. Ямбол, инж. Георги Славов и директорът на ОУ „П. Р. Славейков“  г-жа Петя Пенева, откриха тържествено учебната година. Почти 100 първокласници  минаха под арка от чемшир и цветя със своите родители, братчета и сестричета, за да влязат в класните стаи на училището. То в момента е с най-доброто оборудване от всички училища в града (както отбеляза кметът г-н Славов). Всяка стая за малките първолаци е с мултимедия, която се използва широко в тяхното обучение. Чиновете са с модерен дизайн. Те бяха отрупани с празнично пристегнато пакетче учебници и тетрадки, послания за децата от бъдещите им преподаватели, ръководството на ОУ „П. Р. Славейков“, кмета на Ямбол и ръководството на МВР – Ямбол, както и с изненади – по един ключодържател с мече светлоотразител и вода „Бачково“ от фирмата производител.

Спазени бяха всички хубави български традиции за 15 септември. Националното знаме бе издигнато в началото на церемонията под звуците на химна на Р България. Прозвуча и химнът на ОУ „П. Р. Славейков“. Училищният звънец, който се пази от създаването на училището преди 40 години даде началото на учебната 2016 – 2017 година.

Празничната програма поднесе на гостите много свежи и хубави изпълнения. Мажоретният състав бе изключително ефектен, децата от 4а клас и  Пейти  Димитрова  от 7б клас отправиха  музикален поздрав към гостите.Четирима първокласници също се включиха в програмата и насълзиха родителите с рецитираните стихотворения.

Учениците от бившия 4 клас на г-жа Катя Тодорова получиха награди от туристическото дружество за истинския подвиг, който извършиха тази година – изминаха с класната си ръководителка и родители 120 километра пеш в националния поход „По пътя на Ботевата чета“ от Козлодуй до връх Околчица във Врачанския балкан.

В края на празничния ден първокласниците от 1. „б“ клас излязоха заедно на двора и пуснаха да полетят балони и гълъби с девиза на училище „П. Р. Славейков“: „Напред и нагоре!“.