ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Повод за гордост и заслужено признание

         Синдикатът на българските учители, верен на традициите си, в навечерието на най-духовния и жизнеутвърждаващ български празник 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ежегодно провежда едно от най-престижните си ярки и вълнуващи събития за българското учителство и обществото ни като цяло – заключителния етап на емблематичния Национален конкурс „Учител на годината“.

       Тържествената церемония на 26-ото издание на конкурса се състоя на 12 май 2023 г. в „София Хотел Балкан“. На събитието, с обич и признателност, отново бе отдадена заслужена почит към общественозначимия и благороден труд на българския учител, към мисията му да бъде стожер на духовността и ценностите, будител на младото поколение на България, към креативността и новаторския му дух, към силата на мъдростта и устоите на добротата му, с които умее да устоява и води, за цялостния му принос към развитието на обществото, и бяха обявени носителите на високия приз „Учител на годината“ – 2023 г.             

       В секция Учители наставници, носител на приза „Учител на годината“ и носител на Специалната награда на Председателя на СБУ беше отличена

Даниела Георгиева Анастасова-Стоянова, старши учител по история в Иновативно ОУ Петко Р. Славейков“ – гр. Ямбол. Заслужена награда за един Учител, отдаден на професията, обичащ децата и носещ българското в сърцето си!

      Поздравления за признанието, с пожелание за още много успех и поводи за гордост!