ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Проект „Слънчева система“

Учениците от IV „а“ и IV „б“ клас в Иновативно основно училище „Петко Рачов Славейков“, гр. Ямбол, изработиха 3D макети на Слънчевата система, които им помогнаха да усвоят по-лесно трудните уроци по тази тема. Макетите, изработени с много креативност, желание и старание от децата с помощта на техните родители и насърчени от класните им ръководители г-жа Дорина Братанова и г-жа Мариана Петкова, са част от проучвателната дейност в часовете по Човекът и природата. Всички ученици са вложили много въображение и ентусиазъм, използвани са различни материали и техники. Изложбата е подредена във фоайето на третия етаж. По време на изработването и представянето на макетите учениците разбраха, че науката може да бъде забавна и интересна и придобиха нови знания за необятния Космос.

Изучаването на раздела за Слънчевата система приключи с практическа дейност – рисуване на планетите като се спазва последователността на подредбата им, цветовете, размерите и характерните им особености. Рисунките показват отличните знания на всички ученици и също са включени в изложбата.

Проектът е част от иновативната програма за обучение на учениците от IV„а“ и IV„б“ клас по Модела 1:1 – Компютър за всеки ученик. Компютърните технологии се използват успешно както в часовете за задължителна подготовка, така и в занимания по интереси.