ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Стартира новата 2022/2023 г.

Учебната 2022/2023 г. бе тържествено открита в ОУ „П. Р. Славейков“. За първи път училищния звънец чуха над 90 първокласници, които преминаха под дъжд от конфети и красива арка с балони, за да влязат в красиво украсените си класни стаи. Тази година гост на празника бе кметът на община Ямбол, г-н Валентин Ревански. На откриването присъстваха също Анна Грозданова – старши експерт по чуждоезиково обучение в РУО на МОН и Дима Георгиева – председател на Обществения съвет.

Празникът започна с националния химн и издигането на знамето на Р България. След него множеството от деца и родители посрещнаха училищното знаме под звуците на химна на училището „Славейкови чеда“. Настроението се повиши още повече с темпераментния танц на мажоретния състав.

Преди концертната програма г-н Ревански произнесе поздравително слово и благодари на родителите, че са ни дали такива прекрасни деца, а на самите деца пожела да пораснат умни, да се изучат и да се върнат в родния си град, за да помагат за процъфтяването му.

Директорът на училището, г-жа Илияна Бицова, също благодари на родители и деца. Миналата учебна година училището премина през проверка на Националния инспекторат на МОН и получи отлична оценка за работата си. За това много повлияха положителните отзиви на родителите и децата в анкетите, които им бяха пратени за попълване и събеседването с техни представители в училището.

В празничната програма имаше изпълнения на вокалното студио, малките ученици от първи и втори клас рецитираха стихотворения и просълзиха развълнуваната публика. Празникът продължи по класните стаи, където учениците бяха посрещнати с погачи и изслушаха поздравите и първите напътствия от своите бъдещи класни ръководители.

Всички си пожелаваха спорна, успешна и присъствена 2022/2023 година.