ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Стартира учебната 2018 – 2019 година в ОУ „П. Р. Славейков“

На 17 септември, в ОУ „П. Р. Славейков“, тържествено бе открита новата учебна 2018 – 2019 година. Деветдесет и двама първокласници прекрачиха за пръв път прага на училището, минавайки под празничната арка, украсена с цветя и свежа зеленина.

Децата от първи до седми клас и техните родители бяха приветствани от директора на ОУ „П. Р. Славейков“ г-жа Петя Пенева. Гости на празника бяха общинският съветник от групата на ГЕРБ г-н Стефан Бакърджиев и г-жа Веска Атанасова, дългогодишен директор на училището.

Празничната програма започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Р България и с химна на ОУ „П. Р. Славейков“, автор на чийто текст е г-жа Атанасова. За доброто настроение в първия учебен ден се погрижиха танцьорите от школа All Steps и клуб за латиноамерикански танци „Тандем“. Малките първолаци се представиха с рецитация на стихотворение, а третокласниците – с вокално изпълнение.

По традиция седмокласниците предадоха ключа на знанието на първокласниците, след което г-жа Пенева пожела на малчуганите да им върви по вода. Като ръководител на училището тя изпълни стария български ритуал с украсеното със здравец менче, с което поля пътя, по който те минаха под звуците на училищния звънец.

Пожелаваме на всички здрава и успешна нова учебна 2018 – 2019 година.