ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Тържествено начало на новата учебна година

Деветдесет и двама първокласници прекрачиха за първи път на 15 септември прага на ОУ „Петко Р. Славейков“. Очакваха ги техните класни ръководители в прекрасно украсените стаи, където започва пътят на знанието за малките ученици. Тържественото откриване на новата 2021-2022 учебна година започна за тях и петокласниците под звуците на националния химн на Република България. Издигнат бе националният флаг.  Знаменосци дефилираха със знамето на училището. Мажоретното студио спечели бурни овации с ефектното си изпълнение.

Сред гостите на празника бяха Васил Александров, заместник-кмет на община Ямбол и Веска Атанасова, дългогодишен бивш директор на училището. Приветствено слово изнесе Илиана Бицова, директор на ОУ „П. Р. Славейков“. Тя отбеляза успехите на училището, което от тази година е иновативно, спечелените проекти, сред които за първи път има и международен по европейската програма „Еразъм +“, започващото за първи път в Ямбол обучение с устройства на Google Chrome в два класа на училището по модела „1 : 1“. Наградени бяха победителите в международни математически състезания и олимпиади Мартин Митрев от 4. „а“, Теодор Гогуланов от 2. „а“ и Тихомир Обретенов от 4. „в“ клас. В програмата бяха включени и музикален поздрав, и стихотворения, които рецитираха бъдещите първокласници.

По стара традиция прозвуча окиченият със здравец школски звънец и за късмет бе ливната вода от сребърно менче пред влизащите за първи път в училището ученици от първи и пети клас. Останалите класове влизаха поетапно в по-късни часове през двата входа на училището в класните стаи, където цяла година ще трупат знания и емоции с приятелите.

Успешна учебна година на всички деца и техните учители!