ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Участие в мобилност по Национална програма „Иновации в действие“

Група преподаватели от ОУ „П. Р. Славейков“ участва в мобилност по Национална програма „Иновации в действие“. В продължение на четири дни педагозите посещаваха гр. Сливен, който бе център на редица изяви по програмата.

Благодарение на  поканата на СУ „Константин Константинов“ от съседния ни областен център групата от Ямбол наблюдава как на практика се прилага сугестопедичният метод на проф. д-р Георги Лозанов в това иновативно училище. В мобилността участваха и педагози от 20 ОУ „Тодор Минков“ – София. Бе проведена видеосреща с г-жа Ванина Бодурова, която от Франция приветства форума и запозна гостуващите групи със седемте закона на сугестопедията, формулирани от проф. Лозанов и д-р Е. Гатева. Г-жа Бодурова е последовател на проф. Георги Лозанов, председател на фондацията по сугестопедия, която продължава делото му и обучител на педагози, които работят по методиката и с учебниците, създадени от Г. Лозанов и Е. Гатева. Чрез този метод се разкриват дълбоките резерви за учене и творчество, заложени във всеки човек, а процесът протича в неразделна връзка с всички направления на класическото изкуство. Постигат се високи резултати за кратко време и се усвоява голямо количество учебен материал.

Преподавателите от ОУ „П. Р. Славейков“ гледаха два открити урока по български език и математика и участваха лично в сугестопедичен сеанс по английски език. В третия ден на мобилността ямболската група се присъедини към националната кръгла маса „Иновации – образователни процеси – модерност“ в хотел „Национал палас“, организирана от друго сливенско иновативно училище – СУ „Йордан Йовков“. Презентирани бяха 11 иновации от различни части на страната, споделени бяха добри практики и от педагози, постигнали успехи в прилагането на новите технологии в процеса на обучение. Мобилността включваше и културна програма с посещение на Историческия музей, родната къща на Хаджи Димитър и крепостта „Туида“.

Линк към новината, отразена в медиите:

https://netnews.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%8F%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB/%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF-%D0%BE%D1%82-%D1%8F%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%83-%D0%BF-%D1%80-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2/