ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

Честит първи учебен ден!

С голяма тържественост и специални мерки за безопасност на учениците бе открита учебната 2020-2021 г. в ОУ „П. Р. Славейков“. Децата бяха повикани по випуски с родителите си, като за всеки випуск имаше отделна празнична програма, започваща с дистанция в часовете, така че да се избегне струпването на големи групи хора.
Знамето на Р България бе вдигнато в 9 часа сутринта под звуците на националния химн. Знаменосците на училището минаха пред първокласниците и техните родители, докато звучеше химнът на ОУ „Петко Р. Славейков“. Директорът, г-жа Илиана Бицова, поздрави всички присъстващи с вълнуващо слово по повод предстоящата, изпълнена с предизвикателства, учебна година. Тя започна своето обръщение с паметните стихове на Петко Славейков, патрон на училището:
„Хубава си, татковино,
име сладко, земя рай,
сърце младо и невинно
по теб трепка, та играй.“
По традиция най-малките ученици бяха подготвили стихотворения за тържеството, а техните по-големи съученици от вокалната група на г-жа Александрова ги поздравиха с песен за първокласниците. Отново прозвуча училищният звънец и всички деца минаха развълнувани под красива цветна арка, за да влязат в класните си стаи със своите учители.
Тържествата на по-големите ученици започваха в по-късни часове и бяха със специално подготвена за тях програма. Вълнението на всички да се върнат и да са пак заедно в родното училище, бе голямо.
Спорна и успешна нова учебна година на всички ученици от ОУ „Петко Р. Славейков“!