ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

100 на 100 добро

Учениците от 5“Б“ клас на ОУ „Петко Рачов Славейков“, гр. Ямбол спечелиха 100 дръвчета

Играта с награди „100 на 100 добро“ е организирана от Фондация „77“ със седалище в гр. Габрово. Тя е продължение на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която има за цел засаждане на

1100000 нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини. Играта бе виртуална. За да  се участва , трябваше да се изпрати авторска снимка с подходящ текст към нея (Защо искате да спечелите?), на една от следните теми – нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, пролет, природа, гора, добри дела, как можем да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще или свързани с тази тематика снимки, на страницата www.gorata.bg, в раздел „Игра“. Всеки, качил своя снимка в специално създадената за играта платформа, получаваше харесвания от свои приятели.Първите 100 снимки,  събрали най-много гласове, печелят 100 дръвчета. Така нашата снимка се класира сред останалите  победители от цялата страна. Бяха ни подарени  100 фиданки- 77 черен бор и 23 обикновен дъб.Една част от дръвчетата ще бъдат засадени в двора на училището ни, а другите ще бъдат използвани за залесяване на парк „Боровец“, както и малка част от фиданките ще подарим  на няколко училища и детски градини в град Ямбол – наши приятели и партньори. В  срещата  ни с г-жа И. Бицова /заместник-кмет на Община Ямбол /и г-жа Р.Тодорова /главен еколог  на града /, ние видяхме определеното за залесяване място на парк „Боровец“, където ще създадем  нашата гора, гората на „Славейков“.

Днес, в деня на засаждането на малките дръвчета, наши съмишленици бяха родителите ни и туристите ветерани от туристическо дружество „Кабиле“, град Ямбол. Всички заедно успяхме да сътворим едно добро дело.

Участието и спечелването на конкурса показва, че в Ямбол растат активни и отговорни деца, които мислят за природата и нейното опазване.