ОУ “Петко Рачов Славейков” Ямбол

Искам да зная, да мога, да бъда!

39 години от създаването на ОУ „П. Р.Славейков“ и 188 години от рождението на Петко Рачов Славейков

„Искате ли да познаете силата на една държава и да предскажете будущността й, разгледайте колко и какви са основните й училища. Основните училища са отредени да положат първият, но затова най-важният темел за образований живот на един народ!“

Петко Рачов Славейков

Уважаеми колеги, скъпи ученици,

Днес нашето училище празнува за 39 път своя патронен празник. Славейковите празници са дни на равносметка за постигнатото през годините,  дни, в които празнуваме успехите, дни,  които вдъхновяват за реализиране на мечтите.  Съхранявайки традициите, ние утвърждаваме престижа на училището чрез качествено образование и ритуализация на училищния живот. Традициите са нашият мост към бъдещето, по който уверено вървим напред в утвърждаването на ОУ „П.Р.Славейков“ като модерното, демократично училище на град Ямбол.

Образованието за демократично гражданство, интегрирано в учебните предмети, чуждоезиковото обучение по програмите на университета Кеймбридж, усвояването на икономически знания по програмите на Джуниър Ачийвмънт – България, проектно базираното обучение при използване на информационните технологии  са акцентите в училищните учебни планове, които са водещи при изпълнението на стратегията за развитие на училището.

Успехите на нашите ученици в национални състезания и олимпиади, високите резултати на национално външно оценяване са вдъхновението на учителите да продължат по избрания път, с ясното съзнание за изпълнена мисия. Можещият и талантлив учител, отдаващ сърцето си в работата е примерът, който учениците следват в своето развитие.

Честит празник, славейкови чада! Пожелавам ви с упоритост и отдаденост да следвате мечтите си!

Честит празник, колеги! Гордост за нас са вашите професионални успехи и постиженията на вашите ученици!

Честит празник, родители! В делника и празника ние градим заедно моста между бреговете на родителската обич и учителската грижа, между майчината любов и учителската взискателност, между бащината надежда и синовната реализация!

 

Илиана Бицова – директор на ОУ „П.Р.Славейков“